torstai 16. lokakuuta 2014

Everything I know I learned after I was thirty

Minulla on pienimuotoinen syysloma meneillään ja parahiksi saapui kirpsakka syyssää. Wuhuu! Huivit ja villaiset on kaivettu kaapeista ja herätty eloon! Vartuin 32 vuotiaaksi minkä kunniaksi koisin kolmen tunnin päikkärit (ja pistelin berliininmunkin).  Myös kutrini saivat kyytiä ja minä siskoni vierailulle. Monet viestit ja onnittelut ilahduttivat, kiitos niistä! Tykkään tästä iästäni koska mahdollisuuksia on vielä moneen mutta elämällä on kuitenkin jo jokin suunta. Sanonta "Everything I know I learned after I was thirty" pitää omalla kohdallani paikkansa. Oppimatka toki jatkuu ja seuraavat suuret oivallukset osunevat neljänkympin ikään. Sitten ainakin voi saada osviittaa minkälaisen lapsen on kasvattanut, minkälaiseksi äidiksi itse kasvanut, minkälaiselta työelämä tuntuu ja perhe-elämästäkin on jo rutkasti enemmän kokemusta.

Pyrin usein tarkastelemaan elämääni kirjan lukuina. Kaikki tapahtumat ovat ohimeneviä, mutta ne täytyy elää jotta pääsee seuraavaan lukuun. Joskus toivoo että luku jatkuisi ja jatkuisi ja toisinaan toivoo että tarinassa alkaisi jo uusi lisäjuoni, vähintään päähenkilölle pääsyä pinteestä. Mitään grande finalea en odota mutta Noble Housen paksuista tarinaa tietenkin ;)

Nautin ihmisen kokonaisen elinkaaren seuraamisesta ja puimisesta oikeissakin kirjoissa. Paula Havasteen Lappi-sarja oli mielestäni kiehtova puhumattakaan oman äitini kertomista suvun menneistä naisista ja miehistä. Oman otsarypyn tuijottaminen suurennuslasilla sokaisee. Ei näe metsää puilta, hukkuu vesilasiin. Parasta keskittyä kokonaisuuteen; pala hyvää silloin, pari tällöin, muutama tumma pala joukkoon. Elämä kuin tilkkutäkki.


Tähän lukuun haluan vielä palata joten tallensin videolle Topoliinon lehtipeuhan:)

Mukavaa viikonloppua ihanaiset!

Bianca**

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut ystäväin, halaus :) Hauska tuo kirjavertaus, enpä ole ennen tullut ajatelleeksi elämää niin. Ps. tämän kirjan toimitus siirtyy ensi kuussaa uuteen osoitteeseen;)

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiitos ja onnittelut vielä uudesta kodista <3