perjantai 31. lokakuuta 2014

Eka kerhopäivä

Topoliino pääsi leikkitoiminnan kerhoon. Tänään oli ensimmäinen kerhopäivä. Edellisiltana kaivettiin reppu esille eikä unikaan meinannut tulla silmään kun toinen odotti kerhoa niin kovasti. Aamulla eväspakkiin sujahtivat satsuma, viinirypäleitä, maitotölkki ja marjataatelipatukka. Kerhotossuista toinen löytyi likomärkänä pesukoneesta, mutta puhtaat vaatteet sentään olivat kuivina odottamassa tuolin päällä. Olimme puhuneet, että kerhossa Topoliino on yksin toisten lasten ja kerho-ohjaajan kanssa ja me vanhemmat lähdemme pois. Ihan ei ymmärrys riittänyt, sillä puettuaan aamulla ulkovaatteet hän ilmoitti: "nyt minä lähden iiiihan itse keehoon, hei hei". 

Poika potkutteli pyörällään muutaman korttelin päähän ja kerho-ohjaaja kuikuili ikkunasta meidät oikealle ovelle. Heilautimme heijastinliivin pienen kerholaisen päälle ja jäimme näin ensimmäisellä kerralla turvaksi ulkoiluun. En tiennyt mitä odottaa kerhon aloitukselta. Poikahan on innoissaan mistä tahansa uudesta, mutta onko se yksin vieraiden kanssa jääminen sitten kuitenkaan niin jee jee tosipaikan tullen..?

Tunnin pihaleikkien jälkeen kerholaiset muodostivat junan ja lähtivät Pienenpientä veturia veisaten sisälle. Siinä vaiheessa ohjaaja ohjasti meidät vanhemmat lähtemään ja Topoliino meni menojaan muiden matkassa. Voi pientä, enkä ehtinyt edes kunnolla heippoja sanomaan!

Kerho on kestoltaan 2,5 tuntia. Ensin on tunnin mittainen ulkoilu, sitten pidetään aamupiiri, leikitään, syödään eväitä ja lopuksi pidetään loppupiiri. Kerhoa on kolmena päivänä viikossa, mutta katsotaan nyt miten muksulla intoa piisaa. Häntähän varten tämä kokeilu on.

Hain kerhopaikkaa päiväkodin aloitusta ajatellen. Kerho toimii meillä ns. pehmeänä laskuna. Ryhmässä on vain 11 lasta ja reilun parin tunnin ero vanhemmista tuntuu hyvältä aloitukselta ennen "laitoshoitoa";) Valtaisia virikkeitä alle kolme vuotias ei mielestäni vielä kaipaa mutta näin ainoana lapsena tekee hyvää saada jo kokemuksia toisten huomioimisesta ja oman puolensa pitämisestä ilman äitiä ja ennen isompaan massaan mulahdusta.


Vastassa olin taas tapani mukaan puoli tuntia ennen kerhon loppumista. En kehdannut mennä sisälle niin aikaisin joten istuin portaikossa ja koitin kuunnella kuuluuko oman pojan puheen pulputusta. Kun kehotukset loppupiiriin alkoivat saapui toinenkin äiti ja menimme yhdessä eteiseen odottamaan. 

Poika tuli iloisena kerhosta ja ohjaaja kertoi hänen olleen reipas. Kotimatkalla Topoliino jutteli Petteri Pupusta(kerhon maskotti) ja vielä ruokapöydässä lauloi lorupussi-laulua veikeänä:)

Kerho oli kiva juttu!
Kerhoillaanko teillä?


Bianca**


5 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Mahtavaa että kerhoilu alkoi noin hyvin, olisi aika ikävää jos touhu olisi paidanhelmassa itkemistä. Täällä meilläpäin kerho on kerran viikossa.

Bianca Bernard kirjoitti...

Taitaisi meidän kerhoilut siinä tapauksessa loppua lyhyeen...päiväkotiin onkin sitten vain jätettävä halusi tai ei. Minusta tuo kolme kerhokertaa tuntuu aika tiheältä tahdilta ja luulenkin että pyhitän perjantaiaamut kerhon sijaan kotoilulle :)

Katri kirjoitti...

Ihana kerhoilija reppu selässään! :') <3 Muistuttaa tuossa kuvassa kovasti meidän Onnia saman ikäisenä. Mahtavaa, että kerhon aloitus on sujunut hyvin. Varmasti ihan loistava päiväkodin edeltäjä tuo kerho. :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Heh, joo reppu on tärkeä juttu, oli jo ennen kerhoa. Avaimet, kännykkä tai hanskat voi unohtua - reppu ei koskaan ;D

Janica kirjoitti...

Täällä esikoinen 2xvko 3 tuntia kerhossa. Viihtyy hyvin ja mielellään aina lähtee. Nyt on paljon vanhoja kavereita kerhossa, se varmaan on tuttu ja turvallinen juttu.