lauantai 27. syyskuuta 2014

Työkasvatusta

Minä olen sairaslomalla. Lomalla HAH! Tuon kotihoidossa olevan poikasen on hieman vaikea käsittää että äidin pitäisi levätä ja papa on päävastuussa. "Onko äiti nyt terve? Entä nyt? Oletko jo terve? Tule leikkimään" Miten saada taukoamatta puhuva, laulava, mölisevä, surraava ja pörräävä pulisija hetkeksi hiljaiseksi? Kun Kaapo-kiintiö on täynnä ja kirjanluvusta kärsii oma kurkku on aika ottaa järeät aseet käyttöön.
Kuorimaveitsi ja pussillinen porkkanoita! Ehdotus innostaa aina ja suu torvella totisena lähti kuoriviipale kerrallaan porkkanasta. Minä istuin lapsi sylissä ja pidin käsiä pienten käsien päällä. Neljännen porkkanan jälkeen jälkeen suoriutui juureksesta jo omin avuin.(siis loukkaamatta itseään, olihan minun viimeisteltävä ne vielä kertaalleen;) Porkkanat pilkoin ja kumosin kuullotettujen sipuleiden, inkiväärin ja chilin sekaan paistinpannulle. Päälle kasvisliemi. Annoin porista vartin kannen alla. Sekaan reilu loraus kookosmaitoa ja vielä kymmenisen minuuttia liedellä! Ja sitten soseeksi. Ai että oli hyvää!

TARVITSET:
Kilo porkkanoita
1 punainen chili(ota siemenet pois)
reilun sentin pätkä inkivääriä
parikolme valkosipulin kynttä
1sipuli
kasvisliemikuutio
kookosmaitoa
(hampunsiemeniä koristeeksi)

Syksyiseen kattaukseen toi Topoliino pesemänsä ja kuivaamansa vaahteranlehdet. Minä kelpuutin ne pöytään, mutta mies heivasi ne salamana syrjään heti kuvaamisen jälkeen. Tuliko muille kurakenkävibat kattauksesta? :D


Lämpöisiä ajatuksia lauantaihin,
Bianca**

4 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Kaunis kattaushan tuo on, ja vielä puhtaat lehdetkin. Kookosmaitoa en olekkaan kokeillut. Meillä kaikkia ruokia hyvin ja paljon syövä pikkuinen lähes oksentaa jos laittaa kasvissose/porkkanakeittoa suuhun...

Bianca Bernard kirjoitti...

Joo maut on hassu juttu, miten ne vaihtelee ja muuttuu ja mikä niihin vaikuttaa. Topolle peruna aiheutti samanlaisia oireita pitkään mutta nyt maistuvat . Liekö syynä että ovat hänen ITSE istuttamia ja nostamiaan:D..?

Katri kirjoitti...

Nam! Ja miten ihana lautanen <3

Bianca Bernard kirjoitti...

Ihan kuin oisin bongannutkin samanhenkistä astiaa sun kuvasta ja ajattelin samaa:) Instassa tai blogissa..?