sunnuntai 28. syyskuuta 2014

"Oletko sinä se maalajimies?"

Olen lukenut, että ylös kirjatut tavoitteet toteutuvat paremmin kuin pelkästään pään sisällä muhivat mietteet. Pitää paikkansa. Kun avauduin blogissa siitä ettei yksikään huone kodissamme viehätä kokonaisuudessaan, kului muutama päivä ja alkoi tapahtua!

Makuuhuone ennen remonttia

Alunperin makuuhuoneessa tympi turhan pieni vaatekaappi ja vallitseva lattianväri. Sain sisustussuunnittelija-opiskelijan avukseni ja sen seurauksena rakennettiin uusi vaatesäilytys sängyn ylle. Vanhan puretun kaapin alta paljastui kuitenkin puuttuva pala linoleum lattiaa. Silloin äitiystuella ei isompi remontti tullut kyseeseen, joten asian kanssa elettiin. Sitten sainkin inspiraation olkkarin suhteen ja siirsin kaikki epäsopivat mööpelit sieltä makuuhuoneeseen. Huoneeseen joka oli jo muutenkin ruma ja retuperällä.

Oli kultapeiliä, sementtiseinää, punaista lattiaa, puista piironkia, irronnutta listaa, plyysituolia, vaaleaa puuta, kermanväristä seinää, tummaa puuta ja puuttuvaa lattiaa.. ja cherry on top katossa kalsea halogeenilamppu ilman varjostinta. Mikä lemmenpesä;) Remontin kartoittajakin lopulta kävi,  mutta mitään toimenpiteitä emme saaneet aikaiseksi. Varmaan kun toinen jalka oli vähän väliä muuttamassa maalle. Tai ainakin tuonnemmaksi.
Puretun kaapin alta paljastunut sementti 
Ja sitten päätös vain syntyi yhtenä päivänä. Tapani mukaan lähdin liikkeelle epäolennaisuuksista ja "huusin" itselleni vanhat kristalliset seinälampetit huutonetistä. Ne puolestaan virittivät seinämaalin valintaan. Valkoista villimpää kaipasin ja kun Bernard mainitsi vihreän, lukkiutui minttu mielessäni. Yhden illan tuijottelimme maalinäytelappusia makuultamme ja värisävyksi valikoitui Tikkurilan Gorgonzola. Nyt homehdun täällä mieluustikin! :D  Remontin ainoa miinuspuoli oli oma sairastumiseni, mutta toisaalta yhden sirkkelintäyteisen päivän "pääsin" viettämään terveyskeskuksen hiljaisella vastaanotolla. Every cloud has a silver lining ;)

Seinänväriä mallailtiin valkoista kattoa vasten

Lattiamateriaalit tilasin Byggmaxista kotiinkuljetuksella ja ne saapuivat luvatusti seuraavana päivänä.  Maalit haettiin parin korttelin päästä pienestä maalikaupasta ja yksi työmies hoiti koko homman kahdessa päivässä! Ei ollut liisterin naulaamista tämä remontti!

Sneak peek
Remontti on valmis, mutta piensisustusprojektini vielä vähän keskeneräinen. Siksi vain tällainen kurkistuskuva. Kun kristallit sun muut ovat ojennuksessa kutsun teidät peremmälle:)
Bianca**3 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

sitä odotellessa :)

Katri kirjoitti...

Oijoi, vaikuttaa lupaavalle! Jään odottamaan! :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Sanna ja Katri, taitaa tulla pitkä odotus(myös minulle) sillä tilaamani hyllyn toimitusajat menevät marrraskuulle saakka:/ No, sittenpä pääsee samantien joulua huiskimaan jihuu!