perjantai 29. elokuuta 2014

Kotiäidin budjettipohdintaa

Jos jotain töihin paluulta odotin niin nelinumeroista summaa joka tipahtaa tililleni kerran kuussa. Varauduin kotiäitivuosiin hyvin ja koen ettei palkkatulojen puute aiheuttanut suuremmin muita puutteita. Viimeisellä Kelakuukaudella alkoi kuitenkin tuntumaan että hyvin harkiten on elettävä. Siispä mietin mihin "turhaan" rahaa menee? Entäpä tekosyiden teilaus?

*Kuntosalijäsenyys. Joka kuukausi seitsemänkymppiä..ai kauheeta! Kirjoitettuna sen tajuaa vielä paremmin. Siis lähemmäs satanen! Ilmaiseksi voisi laittaa lenkkitossut jalkaan ja nenän ovesta pihalle. Punnertaa puistossa, puuskuttaa portaissa tai mittelöidä miehen tai kaverin kanssa.
Mutta entä se oma spesiaali aika ja tanssilliset tunnit? Kuntosalijäsenyyttä halvemmalla hinnalla hierotuttaisi hartiansa kerran kuussa ja tanssia voi narikan hinnalla bailatinotuntia paljon pidempään. Siinä sinulle omaa aikaa!

*Ruoka. Ilmakuivattua kinkkua ja Ben&Jerrysiä. Ehkä jotain jännää Ruohonjuuresta. Ja ei kiitos en  tarvitse kuittia! Tuhoammeko me joka päivä 3euroa leivän päällä? Ja maksoinko juuri ähkystä k u u s i euroa?! Ei ihan viisasta. Hedelmiin ja marjoihin törsätyt tilit tasaantuvat sentään kun antibiootit jäävät apteekin hyllylle eikä jokaista vitamiinia ja hivenainetta tarvitse tankata superfood-pussista. No entäs Coke Zero!! En halua edes tietää mitä myrkkyä se on, vaan tapa siitäkin on tullut.
Mutta pitäähän ihmisen nauttia joskus! Oikein, n a u t t i a. Ähky ja lisäainetankkaus vain eivät kuulosta siltä.

*Kirjasto. Ilmainen onni josta meidän perheessä tulee lähes joka kerta lasku kuitenkin perästä. Lainaa vain yksi kirja kerrallaan jos muistikapasiteetti (tai viitseliäisyys!!!) ei riitä enempään! Tässä kohtaa ei muttaku:a.

*"Yhden jutun" hakemiset tavarataivaasta. Seuraavan kerran varaan tyhjään lompakkoon vain kaksieurosen kun lähden hakemaan pillejä Tigerista.
Mutta mitä jos sitten tajuaakin, että oikeasti maidonvaahdotin, muovikulho tai viiksipaketti olisivat tuiki tärkeitä tulevaa ajatellen? Niin ystäväiseni, tämä sääntö on JUURI sitä varten.
*Groupon. Tulet ostaneeksi kaikkea mitä ilman voit ja olet viimeiset vuodet voinut elää. Vain koska puoli-ilman saa! Älä avaa sähköposteja tai parasta olisi poistua koko postituslistalta.
Mutta kun kampaamodiileissä oikeasti säästää ja tukkaa on leikattava...no okei, tämä hyväksytään.

Entä oletteko huomanneet, että tuhlaus pysyy leikkauksista huolimatta vakiona? Säästät suklaasta, ostat enemmän marjoja. Jätät leffaillan väliin, lohduttaudut lastenvaateostoksilla. Kuntosali vaihtuu Kiasmakierrokseen ja kirjasto kahvilavisiittiin kaverin kanssa.  Ojasta allikkoon. Tai ehkäpä saat pienen budjettipohdiskelun jälkeen vähän enemmän vastinetta rahoillesi. Pidempikestoista hyötyä tai terveyttä ainakin. Joo näin se on.

Kaksivuotias on muuten kingi säästämisessä! Ostarin auto on suurta hupia ihan ilman kolikkoakin.Hyvää viikonloppua ystävät kalliit,

Bianca**
4 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Ai mä niin tykkään sun teksteistä. :) Mutta tuo eka kohta kirpaisi! Kuntosalijäsenyys... Tosiaan, seitsemänkymppiä joka kuukausi, enkä edes muista milloin olisin käynyt siellä!!! :O Voi hävetys ja ärsytys. Mitä kaikkea mä olisin sillä rahalla saanut. En uskalla edes laskea.

Ja nyt otan tavoitteeksi mennä sinne seuraavan viikon aikana! Tää ei voi jatkua näin...

Mukavaa viikonloppua! <3

Bianca Bernard kirjoitti...

Voi kiitos Katri, ihana että joku täällä lukee tekstejäni(äidin lisäksi) :D Tuo kuntosalijäsenyyshommeli taitaa olla aika yleinen murhe, joten et ole yksin nurkassa häpeämässä;) Mutta menneitä muistelematta tsemppiä ensi viikon kuntoiluihin ja mukavaa viikonloppua! <3

Anonyymi kirjoitti...

Serkku-plikalla kolahti eniten tuo kohta 'ruoka'. Jos lopettaisin take away -roskan ostamisen ja mättämisen voisin mahdollistaa kuntosalijäsenyyden. Tuhlaan rahat täysin syömäkelvottomaan kuraan ja paisun paisumistaan.

Bianca Bernard kirjoitti...

Joo, hyvä paha ruoka. Sellainen kohtuuhintainen luomuvalmisateria kotiinkuljetuksella olisi aika kelpo konsepti..