lauantai 2. elokuuta 2014

Helpot kevätrullat & satay-kastike

Välipalana tarjoilemani chia-vanukas sai väristyksiä aikaan perheen miehissä. Tappio oli myönnettävä kun kumpainenkin kakoi vuoronperään toinen toistaan säälivästi silmäillen. "Iso mies, esitä edes!" yritin, mutta ei uponnut. No, minä olen nyt proteiinia pullollani, kun ei hyvää hukkaankaan saattanut heittää. Mutta tämä terveyspoliisi ei luovuttanut. "Päivälliseksi kevätrullia ja satay-kastiketta" 
"Ei niitä rasvaisia uppopaistettuja pakastealtaan patukoita" jatkoin kuiskaten;)

 Ensin tehdään satay-kastike. Siihen tarvitset:
reilu 1rkl maapähkinävoita
1/2 rkl omenaviinietikkaa
1/4 dl tummaa sokeria(käytin kookossokeria)
1tl currytahnaa (mieluiten punaista)
2dl kookosmaitoa
1/2dl vettä
1/2 tl laatusuolaa(himalajan)

Sekoita kaikki aineet yhteen ja kuumenna pannussa vispilällä sekoittaen. Voit käyttää soosin kuumana tai kylmänä. Minä pidin vähän jäähtyneestä versiosta.
Sitten kevätrullien kimppuun. Tarvitset:
paprikaa
kikherneitä
salaatinlehtiä
avokadoa
porkkanaa
katkarapuja
riisipaperia 
(etnisestä kaupasta tai marketin aasiaosastolta)

Viipaloi vihannekset sormen pituisiksi ja ohuehkoiksi. Etenkin porkkana tai vastaava kova vihannes kannattaa pilkkoa hyvin ohueksi. Helpottaa hurjasti syömisvaiheessa. Huuhtele kikherneet ja ota esille sulaneet katkaravut.

 Ota viereen iso lautasellinen lämmintä vettä ja liota riisipaperia n. 20sekuntia. Älä liian kauaa jotta sitä on helpompi käsitellä. Laita haluamasi kasviskombo riisipaperin keskelle.
Laita kasviksia kohtuudellaNä, koska liian paksua rullaa on vaikea syödä. Käännä riisipaperin vasen ja oikea sivu ensin keskelle ja rullaa sitten ylhäältä ja alhaalta patukka tiukaksi rullaksi. Dippaa rulla soosiin ja lusikoi lisää päälle sitä mukaa kun popsit. Sormin tietty! Avot sanon minä ja niin sanoivat muuten miekkosetkin! Nämä olivat ensimmäiset tekemäni kevätrullat, joten ulkonäöässä on vielä petrattavaa. Mutta kokeilkaa! Helppo, täyttävä ja näyttävä päivällinen :)


Bianca**

2 kommenttia:

OceanFront Walk kirjoitti...

Hienot! Ja Jenkkilässä meni ihan sushina nämä eli soijat ja wasabit kehiin tarvittaessa kans ;)

Bianca Bernard kirjoitti...

Joo! Ja valkosipulilla ja chililläkin höystetty huttu toimis! Ei pidä hämääntyä riisipaperista vaan miettiä mihin kasvikset haluaisi dipata..sopivat moneen makuun :)