sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Teehuone Tokuyûan


Teemakeiset symboloivat eri asioita mutta maistuivat kaikki samalta

Ohut tee (joka tavalliseen teehen verrattuna oli todella paksua) tarjoiltiin suurista koristelluista kulhoista. 
Tytöt tatamilla kädet oikein aseteltuina. Takana oikealla kauden mukainen kasvi.
Viikonloppuna vierailimme Japanilaisessa teehuoneessa. Siellä järjestetään erilaisia teeseremonioita harrastajille ja asiaan enemmänkin vihkiytyneille. Paikkaa voi myös vuokrata chadôn harjoittamiseen tai muuhun Japanin perinteiseen kulttuuriin liittyvään toimintaan. Kyse ei ole mistään kaupallisesta yrityksestä eikä paikkaa olekaan juuri mainostettu. Suomenlinnasta sitä on erittäin vaikeaa edes löytää sillä kiveen kiinnitetty pikkuruinen laatta ei todellakaan ole huomiota herättävä. 
"Suomenlinnan teehuoneessa opiskellaan japanilaista teetaidetta eli chadôa, jota harjoitetaan perinteisten muotojen mukaisissa teetilaisuuksissa."
Meidän yksinkertaistettu teetilaisuus kesti 50minuuttia mutta se voi olla neljänkin tunnin mittainen. Kahvilan korvike tämä ei ole vaan paikalle tullaan tavoittelemaan kurkun lämmikettä ja janon tyydytystä ylevämpiä asioita. Teehuoneen toiminnot ovat meditatiivisia ja pyrkivät pitkäjänteisyydessään
  harmoniaan, puhtauteen, mielenrauhaan, kunnioitukseen ja valaistumiseen.

Aluksi tarjoiltiin sokeriset teemakeiset, jotka valmistavat suuta teen makuun. Paksun tuntuinen vihreänvärinen tee toi maultaan mieleen vehnänoraan(Ruohonjuuresta hankkimani superjauhe). Tee valmistettiin jokaiselle vieraalle erikseen täysin samanlaisina toistuvin liikkein. Ensimmäisenä teensä saanut pyysi kumarruksella anteeksi toisilta että oli ensimmäinen. Meitä ohjasti suomalainen teemestari 14vuoden kokemuksella.

Tilaisuus oli rauhoittava ja kyllä sitä unohti tyystin ympäröivän maailman. Paikka on muurien sisällä suojassa, hämyinen ja miellyttävä. Japanilaisen teetaiteen opettaja Minna Rajala ja kirvesmies Reijo Rajala ovat suunnitelleet tilat japanilaisen teehuone-arkkitehtuurin perinteitä noudattaen. Teehuoneesta ja sen rakennusprojektista voi lukea täältä

Täällä on yhdistyksen yhteystiedot mikäli kiinnostaa tietää ja kokea enemmän.


Rauhallista sunnuntaita,
Bianca**

Ei kommentteja: