maanantai 14. heinäkuuta 2014

Sisäleikkejä lapsille

Kun on poutaa ja paistaa, ulkoillaan aamusta iltaan. Ei meillä! Tykkään toki lämmöstä ja lapsikin saa säteiden d-vitamiinista ison annoksen mutta kyllä meillä vietetään kesällä aikaa myös sisällä. Etenkin päiväunien päälle ei heti jaksaisi lähteä takaisin paahteeseen puuhaamaan. Jos olisi oma piha, asian laita olisi varmasti toinen. Tai jos auringossa saisi vain maata, silmät kiinni..korkeintaan toista ammottaa paikantaakseen bloody maryn..nojoo back to reality.

 Tässä vinkki niille aurinkohulluillekin vanhemmille, jotka ehkä tänään tuskailevat sisätiloissa(Helsingissä ainakin satanee kohta). Leikki on erittäin helppo järjestää ja kelpaa korvikkeena luonnon aistiparatiisille.

Tarvitset:
*riisiä
*elintarvikeväriä
*laakea reunallinen muoviboksi/vuoka/muoviamme
*sitruunan mehua (jos haluaa tuoksua)
*mielikuvitusta ja lapsen ideoita

Ohje:
Laita raa'at riisit muovipussiin, lisää pikkutilkka elintarvikeväriä (ja sitruunamehua) ja möyhi sekaisin.  Jos ostat putelin sinistä ja keltaista saat vihreän kaupan päälle ;) Sitten vain riisit haluamaasi astiaan. Lapsesta on kivaa olla kaatomestarina.

Meriaiheinen boksi
In action

Työmaa
Äidin unelma

Näillä tykkää meidän 2.5v puuhata, varsinkin kun mukaan saa sisälelut joita ei useinkaan puistoon anneta viedä. Hän kaataa riisiä purkista purkkiin, uittaa käsiä, kuljettaa autoja ja ukkeleita sekä täyttää lelurekan lavoja. Vanhempi lapsi kenties kiinnostuisi järjestämään jonoja ja tekemään asetelmia eri väreistä(sateenkaari!!). Muoviammeessa on kokonsa puolesta mahdollisuus kunnon työmaaleikkiin ja sekaan heitimme puuhapetet ja peurat.
 Leikki mm. kehittää ja hivelee lapsen eri aisteja ja hienomotoriikkaa. On tämä terapeuttista itsellekin. Alin on arvatenkin äidin maun mukaan tehty. Sinne kelpuuttaisin vaikkapa Sylvanian pikkupuput rantapiknikkiä pitämään:) 
Bokseja voi tosiaan muunnella mielensä mukaan, sotkea värejä ja tehdä uusia. Kannelliset laatikot ovat helppo säilyttää. Voi täyttää myös hiekalla, kivillä, vedellä tai pastalla. Mudasta/löllötaikinastakin saisi mahtavat tuntemukset!
Mieti erilaisia materiaaleja, pintoja, värejä, muotoja ja tarjoa ihana elämys lapsellesi! Tästä nauttii pieninkin jokeltaja tai näppärä maiseman rakentaja:)


Aistikasta tiistaita,
Bianca**

Ei kommentteja: