tiistai 22. heinäkuuta 2014

Reporankana rannalla

Yleisillä uimarannoilla ujostuttaa enkä todellakaan tahdo törmätä (puoli)tuttuihin bikineissäni. Ulkomailla tätä vaaraa ei ole ja siksi varmaan aurinkolomille aina päädynkin. Auringonotto on kivaa, mutta omassa rauhassa. Ristiriitaista tosin, että ulkomailla ombrellonet ovat usein alle metrin päässä toisistaan ja todennäköisesti joku punakka setä sattuu juuri taaksesi kärpäslasit ojossa. Mutta kun toista ei tunne niin..call me weirdo :D

Kun näitä hellepäiviä on nyt herunut Suomessakin ja vedessä lillumisen autuuteen ehti tottua mökillä oli uimaan päästävä myös Helsingissä. Aikamme ajeltuamme päädyimme Vuosaaren uimarannalle. Se oli aivan ihana! Muutama lapsiperhe ja satunnainen vanhempi pariskunta. Täydellistä! Rannalle oli lisäksi raahattu kuntolaitteita, kansainvälistä kerrassaan! Voisin kuvitella treenaavani aamuvarhaisella ja sukeltavani luonnon veteen virkistymään.

Tällä kertaa ruoka ja ranta olivat kuitenkin keskiössä rauhan lisäksi, kahden kun olimme. Vedessä oli paljon vesikasveja ja kuulemma sinilevääkin vielä viime viikolla, mutta meidän uintireissulla lukemat olivat kohdillaan ja syvemmällä säästyi limakasveiltakin. Kelpasi rentoutua rannalla reporankana, antaa auringon polttaa pohkeita ja pistellä pähkinöitä pahimpaan nälkään. Vedessä kelluimme kuin kaksi meritähteä, hetkittäin hysteerisesti hirnuen typerille vitseille. Rannan läheisyydessä oli ihana ravintola Maininki. Kaunis keltainen villa, joka tarjosi lounasta 9euron hintaan. Maistuvaa oli, etenkin lihapullat ja kasvisgratiini.

Tänään leffaa ja lisää rauhallisia ruokailuhetkiä. Mitä tahansa tuuppaamaan takaraivossa jo kolkutteleva kaipaus tuonnemmaksi. Samaan hengenvetoon on sydäntälämmittävää saada tekstareita Topoliinon tori- ja uintiretkistä ja mummin kanssa puuhatuista päivistä :)

Nauttikaa heinäkuun helteistä!

Bianca**
2 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Kuulostaa mukavalle. Me lähdemme mieheni kanssa yhden yön pikalomalle Vaasaan viikonloppuna, pääsemme todella harvoin kahdestaa, joten tätä on odotettu!

Bianca Bernard kirjoitti...

Maisemanvaihdos on mahtavuutta! Leppoisaa lomaa länsirannikolle :)