perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kasviksia kesäkeittiöön

Jumissa olevat pakastinlaatikot, seiniä ja kattoa peittävä paksu jää, vuotava alusta ja lainehtiva vihanneslaatikko..sinun kylmälaitteesi? Valitettavasti ainakin minun.
Toisinaan iskee pakottava puunaustarve. Tänään kohteena oli jääkaappipakastin ja puunattavaa piisasi. Hommahan suositellaan tehtäväksi talviaikaan jolloin pöperöt saa parvekkeelle pakkaseen. Minä sen sijaan halusin hutuista nimenomaan eroon joten vuodenajalla ei ollut väliä.
 Pitsat ja pullat pois - puhdasta ruokaa tilallePakastin suli nopeasti, kun sisälle laittoi kuumaa vettä astioihin. Kuivattaminen oli hidasta, kun yläritilän pisaroihin ei edes päässyt käsiksi pyyhkeellä. Föönin puhallus oli niin heikko ettei siitäkään ollut apua. Mutta nyt se on tehty ja hyllyt täytetty tuoreilla herkuilla. Tortellineja lukuunottamatta. Poika oli saanut meinaan mummilta setelin ja kysyin mitä hän haluaisi ostaa sillä. Ehdottelin pientä lelua tai herkkua. Vastaus tuli kuin tykin suusta: tortelliinoja. Niin teimme kävelyretken Alepaan. Poika marssi pastahyllylle, kuljetti pakkinsa kassalle ja kaivoi kuvetta. Tuli tarjonneeksi illallisen koko perheelle.

Suu muikeena itse hankitun ruoan äärellä
Mukavia viikonloppupuhteita sinnekin:)


Bianca**


5 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Meillä lapset saivat ostaa säästämillään rahoilla mitä halusivat: Tytär osti järkyttävän "vampyyri-barbien" ja poika jotain limaötököitä... että näin.

Bianca Bernard kirjoitti...

Hei noista limaötököistä kuulin erään toisenkin pojan äidiltä. Taitavat olla hitti! :D Omassa lapsuudessa sitä leikitiin vain järven limalöllysköillä..(jotain sammakonkutua se taisi olla..) Ja ala-asteella oli niitä kattoon heitettäviä, hiljalleen irtoavia limakäsiä..Vampyyri-barbeja en muista nähneeni, mutta ainahan se vaara ja veri on pientä ihmistä kiehtonut..laastarin poistaminen on ihan nähtävyys pienten piireissä :)

Katri kirjoitti...

Ihana tortellino-Topoliino! :D <3

Meillä on tapana sulattaa pakastin kesällä! Mm. sen takia, koska en ole keksinyt miten sen sulan veden saa sieltä ohjattua pois (vaikka siihen muka on joku systeemi, mut en tajunnut). :P Mies kärrää nokkakärryillä tyhjän pakastimen lämpimänä päivänä kuistille ja se on alta aikayksikön sula. Yleensä näin kesällä syödäänkin tehokkaasti pakastin tyhjäksi vanhoista ja sitten onkin just parhaan satokauden aikaan pakkasessa taas tilaa. Mun mielestä tosi näppärää! :D

Ja kiitti ruokavinkeistä! :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Mahtava idea ja hei mullekin jäi arvoitukseksi se "kouru" jota pitkin vesi valuisi pois niin kätevästi. Meidän kaappi on niin matalallakin ettei suurempi astia olisi edes mahtunut alle. No, tulipa tehtyä pyyheinventaario..:)

Katri kirjoitti...

Just nimenomaan! Se kourun alaosa on niin alhaalla, että ei sinne mikään astia mahdu. Tosi hieno keksintö! (y) ;)