sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äiti tietää kaiken

Päivittelin monesti kotoa jo muutettuani miten äiti osasi tehdä aina lempiruokaani kun tulin käymään. Miten se ylipäänsä jaksoi nousta, häärätä, auttaa ja palvella? Antaa vaatteet kaapistaan, korut telineistään. Muisti miten minut saa syömään appelsiinin(kuorittuna ja valmiiksi pilkottuna) ja millaiset herkut ovat mieleeni. Laittoi valmiiksi sisustuslehdet kun tulin käymään ja puhtaan yöpaidan kun omani unohtui aina pakaaseista. Mietin miten äiti voi muistaa pieniä nippelitietoja minusta, kuten sen että vein kissamme joskus nukenrattailla hieman liian kauas kotoa, tai mitä puhuin kun jouduin viikoksi sairaalaan ala-asteella. Miten äiti voi fiilistellä onnistumisiani vieläkin niin voimakkaasti ja kuvailla kommellukseni hauskan yksityiskohtaisesti? Miten se muistaa jonkun asuni joltain lomamatkalta tai tietyn ilmeeni kun kävelin unissani keittiöön höyläämään juustoa? Miten se vieläkin puolesta sanasta ymmärtää yskän, haistaa ilmojen halki fiiliksen ja viimeistään kuulee äänestäni asian laidan? Miten se on aina askeleen edellä ja valmiina?

Kaikki selittyi ja tuntui itsestäänselvältä kun minusta tuli äiti. Mutta olen minä siitä omalleni hitokseen kiitollinen! Aikamoista paneutumista jo vuodesta '82. 
Äiti - olet ihana ja rakas!

Seuraava kuva on osoitettu äitimumminonnalle, joka kutsui Topoliinon kesälomamatkalle. Pesuaineita ja teräviä veitsiä (ja nykyään meikkejä!!) lukuunottamatta tavarat ovat meillä aika lailla lapsen saatavilla. Usein Topo pukeutuukin tamineisiini,  kokeilee korujani, kiipeää keittiöntuolille tiskaamaan tai laskemaan lasillisen vettä, penkoo laukkujani ja hakee työkaluja leikkeihinsä. Tulevasta lomamatkasta olemme jutelleet paljon ja eilisillan ilmestys ovella pakotti ottamaan valokuvan. Oli passinkin kaivanut käteensä:)

Kuva ei ole lavastettu, aidoissa lomafiiliksissä siis ollaan:)


Onnellista äitienpäivää toivottaen,

Bianca** 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten vekkuli pikkumies:D Ihanaa äitienpäivää!t.Virkku

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiitos, samoin Sinulle Virkku :)