keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Taikametsä

Maalit sevon muovialustalla
Painojäljen päälle liimaa ja glitteriä

Kuivunut kattopaperi rullalle ja nappilanka läpi
Maalaataan vessapaperirulla
Asukas asemiin sinitarralla
Taikametsä valmis
Pari päivää pysytty pirtissä ja podettu perheen(+nalleystävän) voimin flunssaa. Väliin jäänee vappukarkelot ja vieraskutsut valuvan nenän ja kovan köhän vuoksi. Jotain mukavaa halusin kuitenkin keksiä, kun tuo pienimieskin parantaa itseään mieluiten muuten kuin makuuasennossa. Toteutimme sitten pienen pöllö-projektin, joka oli tarkoitus jakaa erään innokkaan köllö.. eikun pöllöfanin kanssa vappupäivänä..(vielä olisi yksi yö aikaa ihmeparantumiseen, fingers crossed:)

Viime kesänä keräilimme tammenterhoja, kastanjoita ja ties mitä luonnonmateriaaleja. Niistä tein pojalle jos jonkinlaista ukkelia ja metsänasukasta vaan Topoliinon tutkiminen oli siihen aikaan sen verran seikkaperäistä, että ehjäksi jäi ainoastaan tuo pieni pöllö huopasiipineen. Ja kodinhan se tarvitsi, yksinäinen ressu!

Projekti oli hauska, koska se antoi kaksivuotiaalle mahdollisuuden tehdä paljon ja vapaasti ihan itse. Sai läträtä käsin maaleilla, tursottaa liimaa ja glitteriä ja koordinaatio salli vessapaperirullankin sutimisen. Lisäksi sai harjoitella leikkaamista ja erilaisia tekniikoita kattojen osalta. Tekniikka terminä kovin mahtipontinen. Käytännössä yhden katoista teimme painamalla paperin sotkettuihin maaleihin, yksi on sanomalehdestä revitty ja kolmas pojan itse piirtämä. Mutta mahdollisuuksia olisi mahdottomasti, marmorointikin voisi olla kaunis katon kuosina.
Kartion reiästä ujutetun langan päähän solmin napin, jolloin pesän sai roikkumaan. Wc-rullaan voisi vielä laittaa pohjan jotta asukas pääsisi sisälle putoamatta. Me kiinnitimme siipiveikon sinitarralla pesän reunalle.
Pöllön taikametsässä puissa kasvaa.. mitäs muutakaan kuin KARAMELLEJA:)

Värikkäitä vappuvalmisteluja!
Bianca**


4 kommenttia:

OceanFront Walk kirjoitti...

Aikas ihania nuo "linnunpöntöt"!

Bianca Bernard kirjoitti...

Minustakin niistä tuli söpöjä, vaikka materiaalina olikin vain vessapaperirullia ja jämäpapereita:D

Katri kirjoitti...

No wau! Mä jaksan aina ihastella miten toiset jaksaa ja osaa askarrella. Multa se taito puuttuu ja isompi lapsi siitä jaksaa aina aika ajoin muistuttaakin... :P

Bianca Bernard kirjoitti...

Voin luvata että tämän askartelun taitaa taitamatonkin! Ja eskari-ikäinenhän on ihan pro näissä näpertelyjutuissa, ettei kannata edes verrata ;D