keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pääsiäisaskarteluja

Lapsuudessani pääsiäisen aikaan koristeltiin koti tai mökki aina kauniiksi. Se oli joulun rinnalla näyttävin juhlapyhä, jolloin kukko muni kaikille ja pääsiäisherkut kannettiin koreasti katettuun pöytään. Niin tarttui minuunkin vimma värikkäisiin virityksiin.

Pääsiäisen uskonnollinen sanoma syötettiin tällä viikolla seurakunnan kerhon toimesta, minä keskityn pupuihin ja pajunkissoihin:) Valmistelut ovat vielä kesken, mutta ajattelin näin etukäteen paljastaa jo jotain askartelujamme, jotta niistä innostuneet ehtivät pääsiäiseksi matkimaan:)

Maalatut kananmunan kuoret
Reiät kananmunan molempiin päihin ja puhaltaen sisälmys ulos. Reikään voi laittaa vaikka grillitikun ja sinitarranpalan stoppariksi niin voi maalata tarkempaakin jälkeä. Meidän tohottajataiteilija ei pahastunut vaikka maali levisi sormien alla. Tuli oikeastaan ihan kaunista jälkeä noinkin.

Yhden kananmunankuoren reikää aloin suurentamaan pikkuhiljaa ja sisälle laitoimme multaa ja rairuohon siemeniä. Toivottavasti alkaa kasvamaan.

Kolmannet kuoret maalasimme vaaleansinisellä maalilla. Päälle liimaa ja hilettä päälle ja tikun päähän kuivumaan toviksi.


Munat ovat saaneet olla rauhassa, kun kerroin kukon vahtivan niitä. (no okei saatoin vilauttaa myös Kaapo-korttia) Ja ehkäpä sulkasankari sitten hyvitykseksi munii muutaman suklaisenkin munan kun sen aika tulee:)

4 kommenttia:

Ocean Front Walk kirjoitti...

Ihanan modernit munat siellä. Mikä on Kaapo-kortti? :D

Anonyymi kirjoitti...

Täällä otettiin heti jo mallia.Ihan tuttu juttuhan tämä,mutta jäänyt vaan toteuttamatta.Millaisilla väreillä maalasitte? Me tehtiin vesiväreillä ja hyvä tuli.Seuraavaksi sitten virpomisvitsoja:) t.Virkku

Bianca Bernard kirjoitti...

Se on sellainen lasten piirrosohjelma. Sillä voi houkutella tekemään yhtä sun toista ja lisäksi Kaapo on ihan paras roolimalli kun se toimii aina kuin ihmisen ajatus:D

Bianca Bernard kirjoitti...

Vesivärejä mekin käytettiin. Meillä ei vielä vitsoja ole..mistähän niitä löytäisi..