sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Matkakertomus- Berliini

Alkukommelluksilta ei vältytty tälläkään reissulla. Olin onnistunut jotenkin tilaamaan oman matkani etu- ja keskimmäisellä nimellä. Lentolipulleni piti loihtia nimenmuutos kentällä ja siinähän kesti. Perinteiset parfyymikokeilut sekä salmiakkishoppailut jäivät siis suorittamatta menomatkalla, mutta eipä tarvinnut taaskaan jonottaa lähtöportille. Lento sujui soljuen ja vaikka ruoka oli aika kelvotonta, kahvi maistui taivaalliselta ja palvelu Finskillä oli ystävällistä.

Pakollinen upintheair-kuva
Hotellimme sijaitsi 9km päässä lentokentältä alueella missä alkuvilauksella olimme ainoa tyttöpoika-pari ja minä ylipäänsä ainoa tyttö. Juhlakansan katseiden alla oleva Bernard piteli minua visusti vierellään;) Hotellihuoneemme oli pieni ja tyylikkäästi sisustettu. Miinuksen meiltä sai läpinäkyvä heilurimallinen vessanovi joka mahdollisti näköyhteyden sängyltä pöntölle. Vaikka meillä yhteisiä vuosia jo takanapäin onkin, jotain jättäisin mieluusti mielikuvituksenkin varaan..
Quentin Design hotel
"Kotikatumme" kulmassa sijaitsi kiva ekokauppa, siis lähialepan kokoinen ruokakauppa jonka kaikki tuotteet olivat luomua. Täältä nappasinkin usein välipalan hotellille vietäväksi. 
Luomukauppa hotellin vieressä, parhautta! Säät suosivat meitä ja pystyipä päiväsaikaan käppäilemään ilman takkiakin! Lounaat nautimme ulkona terasseilla. Saksalaisia perinteitä kunnioittaen; makkaraa, lihapullaa, perunaa ja mallasjuomaa.
Bouletten ja bratwürst, eli perinteiset lihapulla ja makkara-annokset
Ruokaa sulattelimme shoppailukierroksella. KaDeWe oli korttelin kokoinen ostoskeskus, joka kohosi ylellisestä pohjakerroksesta aina ylimpään ruokakerrokseen.
Taustalla koko korttelin kokoinen KaDeWe-ostosparatiisi
 Parina päivänä istahdimme bussiin, joka kiersi tärkeimmät nähtävyydet. Kyydistä sai hypätä pois koska vain ja opas kertoi englanniksi faktoja. Berliini on valtavan suuri ja näin lyhyellä lomalla ei ollut intoa suhata itse puolelta toiselle seikkaillen. Tällainen kompakti tehoisku turistikohteisiin tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Jalat myös kiittivät parin tunnin lepuuttamisesta, sillä käveltyä tuli jokatapauksessa paljon.
Berliinin muuri
Nyt on ihanaa olla kotona ja saada pian Tampereen lomailija takaisin<3 

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Tällaisia matkakertomuksia on ihana lukea kotisohvalta... melkein kuin olisi itse reissussa! Oi ikuinen matkakuume!

Bianca Bernard kirjoitti...

Mukava kuulla! Ja sohvamatkailuhan on siitä hyvä, että sen päälle ei tarvitse toista lomaa palautumiseen..t.jyrän alle jäänyt;)