tiistai 4. helmikuuta 2014

Tuesday treat

Tiistai on meillä se päivä, kun ei ole muskaria, ei lorupussikerhoa, ei äitilapsijumppaa, ei askarteluaamua.
Iltapäivän pitkinä tunteina touhuttavaa on siis usein keksittävä omasta päästä, jos aamulla ei olla saatu aikaiseksi aamupalaa ja astianpesukoneen tyhjennystä ja täyttöä kummempaa. Tänään oli toisin, sillä mamma lähti töihin ja jätti miekkoset mylläämään makkariin.

Eilen lupauduttuani töihin, päätimme tehdä tiistaille listatun leipomisen samantien. Topoliini tapansa mukaan oli onnessaan, kun kupit ja kipot kaivettiin kaapeista esille! Eikä tehtykään mitä tahansa höttöä vaan voimamiehen välipalapatukoita!

Mukailin aikuisten proteiinipatukasta lapselle soveltuvan version. Taikinaan laitoin:
1dl luomu maapähkinävoita
1dl kookosöljyä
3dl erilaisia pähkeleitä,leseitä,siemeniä
(auringonkukan-, pellavan-, seesamin-, chia-, ja kurpitsansiemeniä, cashewpähkinöitä, kauraleseitä)
kuivattua viikunaa paloina

Ensin sekoitetaan maapähkinävoi ja kookosöljy keskenään. Sitten murskatut pähkinät ja siemenet vaivataan käsin sekaan. Lopuksi paloitellut viikunat. Painele taikina suorakaiteenmuotoisen vuoan pohjalle ja laita tunniksi pakastimeen. Jäädyttyään levy on helppo paloittella patukoiksi. (isolla veitsellä painaen ylhäältä alas, muuten lohkeavat paloiksi) Herkkupötkylöitä kannattaa säilyttääkin pakkasessa.

Mamman omaan herkkuhimoon näitä ei kovin montaa kannata syödä päivässä, mutta esimerkiksi treenipatukkana kovin kelpo:) Aikuisversioon voisi lisätä proteiinijauhetta ja vaikkapa superfoodjauheita.
Ehkäpä voimamieheni herkuttelevat parhaillaan pähkinäisillä patukoilla.
Minä kaipailen jo varmaan kovasti kuomieni kainaloon..
(postaus ajastettu)Terveisin,
Bianca**

Ei kommentteja: