tiistai 18. helmikuuta 2014

Kirjasto

Kotimammana olen metsästänyt menoja mihin ei euroja tarvita. Ja niitähän ainakin Helsingistä löytyy! On käyty katsomassa maatilan eläimiä, peuhaamassa perhekahviloissa, laulamassa leikkipuiston muskarissa. Oli vauva-aamua, sylivauvakerhoa, vauvahierontaa, värikylpyä, kamariorkesterin konserttia ja ties mitä! Ja ihan ilmaiseksi! Ihmettelin usein, miten vähän osallistujia oli. Itse halusin ehdottomasti osallistua kaikkeen kaupungin tarjoamaan!

Yksi edelleen ilmainen ja iloa tuottava kohde on kirjasto! Mikä helpotus onkaan kurvata lastenosastolle, kun puistoilu alkaa paleltaa tai tympiä. Meidän lähikirjastossa rauhallisesta lukusalista loitommalla on lasten leikkinurkka Pinguineen ja palapeleineen. Nukkekoti ja sen asukkaatkin ovat lasten käytössä kirjakavalkadin lisäksi. Kirjastossa on myös jatkuvasti joku pieni näyttelyntapainen, joka on hauska tutkia lapsen kanssa. Joka toinen torstai pidetään satutuokio, jonka päätteeksi palkitaan vielä tarralla!


Kirjastossa käyn myös viettämässä "omaa aikaa" jos ei jaksa jumppaan, ei ole kahisevaa kaupoille ja kukaan kaverikaan ei ole käytettävissä. Voi ahmia akkainlehdet ja surffata netissä. Usein nappaan kahvin kirjaston automaatista Alepasta kipaistun Kinder Buenon kaveriksi ja luen dekkarini dramaattisen loppuratkaisun autuaassa hiljaisuudessa.

Bianca**

2 kommenttia:

Ocean Front Walk kirjoitti...

Mä rakastan kirjastoja! Oottekos käyneet Annantalon kirjakahvilassa, sielläkin kaikke...

Bianca Bernard kirjoitti...

Ei olla, sitä jotenkin on niin jämähtänyt tänne omille kulmille. Mutta otetaanpas tuo ohjelmanumeroksi ensi viikolle :)